Educatie

 

 

PREZENTARE GENERALA

Scoala Gimnaziala Urecheni  functioneaza ca unitate cu personalitate juridica si are in subordine inca trei structuri: Scoala Gimnaziala Fundatura, Scoala Gimnaziala Ingaresti  si Gradinita cu program normal Catuna.
Scoala Urecheni prezinta o oferta educationala variata, oferind elevilor sai fundamentele necesare pentru un viitor de succes. Este scoala in care invatatura este o placere si vine in intampinarea aspiratiilor copiilor nostri. Isi respecta partenerii in procesul instructiv-educativ.
Suntem o scoala dorita de populatia scolara, un colectiv tanar, perseverent, dinamic, cu spirit de echipa si relatii de colegialitate armonioase; suntem elevii care se pregatesc pentru a fi competitivi in viitor.
Suntem deasemenea  parintii dornici sa contribuie la dezvoltarea scolii in care invata copiii nostri.
Ne propunem sa  devenim una din scolile rurale de prestigiu, agreata de catre elevi si parintii acestora prin:
–    eficienta activitatii instructiv-educative
–    asigurarea conditiilor necesare unui invatamant de calitate
–    asigurarea egalitatii sanselor tuturor elevilor
–    obtinerea de rezultate foarte bune in activitate
–    derularea unor activitati recreative
–    ancorarea scolii in comunitatea locala si europeana
Ne dorim o scoala care sa constituie un mediu frumos si
sanatos in care elevii sa vina bucurosi ,iar cadrele didactice sa o simta ca pe o a doua casa a lor.
Vom fi o scoala in care reletia cadru didactic – elev sa se bazeze pe prietenie si respect reciproc.

« Muncim impreuna, ne bucuram impreuna » este deviza  noastra, prin care urmarim ca  fiecare  elev , absolvent al clasei a VIII -a  sa  aiba un nivel optim de pregatire  intelectuala  si un comportament  adecvat .
Intreaga  activitate  din scoala  urmareste modernizarea  si optimizarea  calitati  invatamantului  prin cresterea  motivatiei  pentru  activitatea  de invatare, prin perferctionarea profesionala a cadrului  didactic, prin ameliorarea relatiei  scoala – familie – comunitate locala, prin  asigurarea  conditiilor  materiale  necesare.
In  executarea  functiilor  manageriale, conducerea scolii  a  avut  in permanenta in vedere  cunostintelor tuturor  componentelor  vietii sociale, dar  si  cunoasterea  si  remedierea  disfunctiilor  si neamplinirilor, urmarind cu precadere  reglarea  acestora  si  asigurarea   functionalitatilor  sistemului de  invatamant.

  MISIUNEA  ORGANIZATIEI  SCOLARE

Scoala noastra  este o usa  deschisa spre  lume, pentru  toti cei care au nevoi  de educatie- copii, tineri, adulti, indiferent  de etnie  si religie, oferind  conditii  reale  pentru  invatamant  de calitate. Ramane  deschisa  colaborarea  cu  familia  si  comunitatea  locala  pentru integrarea ulterioara  a  elevilor  si asigurarea  nevoilor educationale  ale  comunitatii.
Se  urmareste  realizarea instruirii elevilor corespunzator cu cerintele  standard de educatie  si  dezvoltarea talentelor  si atingerea  intereselor  fiecaruia.
Elevii  sunt invatati  sa  gandeasca  critic, sa lucreze  si sa creeze  independent, sa comunice  efectiv, sa manifeste  respect fata  de ei  insisi  si fata de cei din jur.
Incurajam  curiozitatea   copiilor, le stimulam  imaginatia  creativa, ii indrumam  sa-si  cunoasca tara  pentru a respecta valorile  nationale.

DIRECTOR  -prof. Mihai Marcel Tanaselea
DIRECTOR ADJUNCT  -prof. Angela Pascu

sursa: www.scoalaurecheni.webgarden.ro